Maisto papildų turinčių vitamino D tyrimas taikant plonasluoksnės ir efektyviosios plonasluoksnės chromatografijos analizės metodus
Kasparavičius, Žilvinas |
Recenzentas / Reviewer | |
Komisijos sekretorius / Committee Secretary | |
Komisijos pirmininkas / Committee Chairman | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member | |
Komisijos narys / Committee Member |
Žilvino Kasparavičiaus magistro baigiamasis darbas, pavadinimas: Maisto papildų turinčių vitamino D tyrimas taikant plonasluoksnės ir efektyviosios plonasluoksnės chromatografijos analizės metodus / mokslinis vadovas: Prof. Liudas Ivanauskas; Lietuvos sveikatos mokslų universiteto, Farmacijos fakulteto, analizinės ir toksikologinės chemijos katedra. – Kaunas.
Darbo tikslas – kokybiškai nustatyti maisto papilduose esantį vitaminą D, pateikiamuose įvairiomis farmacinėmis formomis, plonasluoksnės ir efektyviosios plonasluoksnės chromatografijos metodais ir įvertinti vitamino D kiekį skirtinguose maisto papilduose plonasluoksnės chromatografijos analizės metodu. Tiriamieji objektai – maisto papildai, pateikiami įvairiomis farmacinėmis formomis (želatininės kapsulės, aliejinio pagrindo lašiukai, kieta danga dengtos tabletės), sudėtyje turintys vitamino D. Tyrime naudoti metodai – plonasluoksnė ir efektyvioji plonasluoksnė chromatografija. PC metodika pritaikyta ir validuota kiekybiniam vitamino D įvertinimui maisto papilduose.
Master thesis of Žilvinas Kasparavičius, title: Research of food supplements with vitamin D using Thin-layer and High-performance thin-layer chromatographic analysis methods / scientific supervisor: Prof. Liudas Ivanauskas; Lithuanian university of health sciences, Faculty of Pharmacy, Department of analytical and toxicological chemistry. – Kaunas.
The aim of the study is to qualitatively determine vitamin D in food supplements presented in various pharmaceutical forms, using Thin-layer and High-performance Thin-layer chromatographic analysis methods and to quantitatively evaluate the amount of vitamin D in supplements by Thin-layer chromatographic analysis. Subjects of interest are food supplements presented in various pharmaceutical forms (gelatin capsules, oil-based oral drops, hard-coated tablets) containing vitamin D. The methods used in the study are Thin-layer and High-performance thin-layer chromatography. The TLC methodology has been adapted and validated for the quantitative assessment of vitamin D in food supplements.